ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Technical University i Graz genopdager vand-broen

Når vand går amok og løber op ad vægge

Philipp Ball, redaktør på tidskriftet "Science", et anerkendt videnskabeligt magasin, beskrev i 2008 hvordan vand stadig er et af klodens store mysterier: "It's embarrassing to admit it, but the stuff that covers two-thirds of our planet is still a mystery.  Worse, the more we look, the more the problems accumulate:  new techniques probing deeper into the molecular architecture of liquid water are throwing up more puzzles."

Philipp Ball, redaktør på tidskriftet "Science", et anerkendt videnskabeligt magasin, beskrev i 2008 hvordan vand stadig er et af klodens store mysterier: "It's embarrassing to admit it, but the stuff that covers two-thirds of our planet is still a mystery. Worse, the more we look, the more the problems accumulate: new techniques probing deeper into the molecular architecture of liquid water are throwing up more puzzles."

Dipl. Ing. Larch beskrivber hvordan han tror at det stadig vil tage lang tid før videnskaben for alvor forstår hvordan vand fungerer på helt basalt niveau.

Den såkaldte vandbro viser dette med al tydelighed. Vi ved der eksisterer vandbroer, de er blevet beskrevet vidt og bredt, men der er endnu ingen der nået frem til en videnskabelig og anerkendt teori omkring fænomenet. Det er lidt det samme i tilfældet med GRANDER vandrevitalisering: Vi har været i stand til at måle og observere en effekt af revitaliseringen i over 20 år nu, men videnskabeligt set kan vi endnu ikke beskrive det med en teori.

Desto mere man arbejde og dykker ned i vand og dets mysterier jo mere kompliceret synes det at blive. Hver gang vi finder nogle svar, opstår der en masse nye spørgsmål. Vi mangler stadig en fyldestgørende og anerkendt videnskabelig beskrivelse af vand som fænomen. Hver gang der opstår ny viden i den nyeste forskning indenfor vand, vender det alt hvad vi troede vi vidste om vand på hovedet. Nye opdagelser der slet ikke burde kunne eksistere i fysiske termer opdages......

Vand Broen

Dr. Elmar Fuchs modtog en masse opmærksomhed indenfor fysikkens verden da han publicerede hans opdagelse af en af de mest fascinerende fænomener indenfor vand i nyere tid: Vand-broen eller på engelsk "the suspended water bridge."

Når meget rent og renset vand der er blevet distilleret flere gange bliver placeret i to beholdere under stort tryk, og når man så samtidig bevæger beholderne væk fra hinanden, opstår der en elektrisk ladning eller en gnist så at sige. Det der sker efterfølgende er at vandet bevæger sig op i toppen af begge beholdere og skaber en vandbro mellem de to beholdere.

Tager man et billede med et termisk kamera ligner det nærmest et symbol på kærlighed.. Elmar Fuchs opsummerer hans resultater således: "Through our experiment we were able to demonstrate that water flows over the bridge in both directions." Den fagligt brede gruppe af videnskabsfolk, der består af kemikere, fysikere, elektrikkere og maskinfolk på det tekniske universitet Graz, har opnået noget nær en videnskabelig sensation med deres opdagelse.

Interessen for Vand Broen Intensificeres

Efter at Dr. Elmar Fuchs publicerede hans opdagelser ved International Water Research Conference i Moskva i 2006, har man set en stigende interesse for fænomenet omkring vandbroer.

I Holland "Wetsus", det internationalt anerkendte Competence and Research Centre for Sustainable Water Management, blev opmærksomme på disse nye opdagelser og gjorde Fuchs til leder af en forskningsgruppe, der skulle gå dybere ind og undersøge dette fænomen, denne gang ved brug af det nyeste og bedste måleudstyr og teknikker.

Mange anerkendte videnskabelige tidskrifter, så som "Nature", har publiceret artikler om dette fænomen. Selv det Europæiske rumagentur ESA har vist interesse i hvordan dette fænomen gør sig gældende i vægtløs tilstand i rummet. Dr. Fuchs har derfor nu bygget en model man vil forsøge at prøve på en af opsendelserne

Findes der vand med en ukendt indre struktur?

Utroligt, men sandt: I Dr. Fuchs eksperiment, vand med 25.000 volt i sig kan overkomme en afstand på op til 25mm. Dette bevidner nogle helt nye karakteristikker af vands masse og struktur.

Hvad betyder det for os - og ikke bare for den videnskabelige verden - men også for os andre som holder så meget af vand?

For at besvare disse spørgsmål er Dr. Elmar Fuchs gået igang med at arbejde sammen med Wetsus i Holland sammen med et internationalt hold af forskere for at gå i dybden med vandbroer og dets fænomen. "And mankind is one huge step further ..."

"What we know is but a drop, but what we don't know is an ocean." (Sir Isaac Newton, 1643 - 1727)

Interessante Filmklp:

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Vi er her på jorden for at lære"

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få interesant information omkring GRANDER® Vandvitalisering.

Ved at klikke på “tilmeld dig nu” acceptere du vores fortrolighedspolitik .

Find en GRANDER distributør i dit område

×
×
 
Vil du gerne have den bedst mulige vandkvalitet i dit hjem?

Vores vandeksperter er klar til at give dig en gratis og uforpligtende konsultation. Kontakt os for at høre mere om hvad vi kan gøre for dit specifikke behov.