GRANDER® Danmark

Sub-Sections

 

Bagerskole undersøger virkninger af GRANDER®

Bagerskolen i Wien, Østrig

Flere tusinde bagerier anvender GRANDER Vandvitalisering til at bage brød og kager og brugerne har været begejstret. 

Disse erfaringer inspirerede Bagerskolen i Wien, som satte et forskningsprojekt i gang, der skulle undersøgte de eksakte virkninger.

Hovedkonklusion på undersøgelserne var: “Brød bagt med GRANDER® revitaliseret vand og økologisk fuldkornsmel kan holde sig frisk længere og bliver langsommere dovent, har en større volumen og smager bedre”.

I dejudviklingen får surdejen med vitaliseret vand en større modenhed, hæver mere jævnt, har en forbedret hævestabilitet og tolerance sammenlignet med almindeligt fuldkornsbrød. Bagevolumen på “Grander brødet” er 16 volumendele (85 cm³) større og porestørrelsen på et skåret brød er mere ensartet. Grander brødet ser friskere og mere saftigt ud, rundere og blødere smag, i vurderingen får det 1.06 point mere end almindeligt fuldkornsbrød (På en skala fra 1-5).

Der viste der sig en tydelig forbedring i holdbarheden i det økologiske fuldkornsbrød efter 3 dage. Disse spændende virkninger kan til dels tilskrives mere aktive mælkesyrebakterier i brødet. 

Se mere i den internationale "Brød og mølle journal" link nedenfor

Tilbage

Nyhedsbrev

GRANDER® nyheder

  • 1
  • 2
  • 3
Erfaringer fra Danika Grønt A/S & Flensted A/S

Erfaringer fra Danika Grønt A/S & Flensted A/S

27.09.2017

Bøje Olesen, co-founder af Danika Grønt A/S hørte første gang om Grander vandvitalisering fra en... Mere

DTU Forsøg med multiresistente bakterier

DTU Forsøg med multiresistente bakterier

22.09.2017

Et meget spændende klip fra den kommende dokumentarfilm ...When You Look Away - premiere efteråret... Mere

TV2 - Næsten for godt til at være sandt

TV2 - Næsten for godt til at være sandt

02.08.2017

Dykon A/S kombinerer avanceret teknologi med gode håndværksmæssige traditioner i design og produktion, og der... Mere